חישוב עלות אמיתי True Cost Accounting: מסמך מנחה לתנועה האורגנית לקידום מערכות חקלאות ומזון, פברואר 2019
מחירי המזון לצרכן אינם משקפים באמת את העלויות הסביבתיות, הבריאותיות והחברתיות הנובעות מהייצור והצריכה שלהם. חישוב עלות אמיתית הינו כלי מתחום הכלכלה להערכה כמותית של מחירים אלו. מסמך זה מסביר כיצד המגזר האורגני יכול לעשות בכך שימוש בכדי לפקח ולשפר את הביצועים של מערכות אורגניות, לבסס את המסרים לגבי היתרונות של החקלאות האורגנית לצרכנים, ולתמוך במדיניות המקדמת חקלאות ומערכות מזון בנות-קיימא אמיתיים.
מאת: IFOAM EU