הפוטנציאל הכלכלי של חקלאות אורגנית בישראל

נכתב על ידי ד"ר ניקולס למפקין, מומחה בנושא חקלאות אורגנית, מדיניות לקידום החקלאות האורגנית והערכת תועלות של חקלאות אורגנית ומערכות אקולוגיות, חוקר במכון Thünen בגרמניה, עבור החטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה, משרד החקלאות וביטחון המזון, פברואר 2025

מטרת מסמך זה לספק סקירה תמציתית של ההשלכות הכלכליות העיקריות של חקלאות ומזון אורגניים, על מנת לתרום לגיבוש מדיניות בתחום החקלאות האורגנית בישראל. הסקירה מתייחסת להיבטים כגון ביצועים כלכליים של חוות, שווקים, סחר, צריכה והשפעות סביבתיות, וכן לתשלומי תמיכה ממשלתיים. חקלאות אורגנית יכולה להניב תועלת כלכלית לחקלאים ולעסקים בתחום המזון המספקים לשוק פרימיום עולמי, תוך שמירה על מחירים נגישים לצרכנים ויצירת תועלות סביבתיות, בריאותיות וציבוריות משמעותיות לחברה – כולן מצדיקות השקעה בתמיכה ממשלתית בענף זה.

מסמך זה נכתב כחלק מהתהליך לקידום התוכנית האסטרטגית לקידום החקלאות האורגנית בישראל 2035.

לפניכם המסמך המקורי באנגלית וכן תרגומו לעברית:

טוּב השדה – הארגון לחקלאות אורגנית, מאגד ומטפח עוסקים אורגניים, מוביל מקצועיות, מדיניות וצריכה, במטרה לקדם חקלאות ותעשייה אורגנית בישראל.

טוּב השדה ניולזטר

בניוזלטר שלנו תמצאו ידע מתחדש בנושאי החקלאות האורגנית, הזמנות לאירועים ועוד…

כיף שבחרת לשמור איתנו על קשר ולקבל עדכונים מעניינים בכל מה שקשור לעולם האורגני; מפגשים, סיורים, תכנים, מאמרים ופוסטים חדשים
דילוג לתוכן