עכשיו זה מוכח: צריכת מזון אורגני עשויה להפחית את הסיכון לחלות בסרטן

בשנת 2012, סיבת המוות השכיחה בצרפת הייתה סרטן. מאז הצטברו יותר ויותר נתונים, וכבר אין ספק: חשיפה לחומרי הדברה סינתטיים עלולה להגביר את הסיכון למחלה

תאריך פרסום המחקר: 22 באוקטובר, 2018

החוקרים: דר' ג'וליה באודרי, קרן אסמן, דר' מטילדה טובייר.
תרגמה: טלי ברנר

לראשונה מחקר מוכיח קשר בין הפחתת הסיכון לסרטן לבין צריכת מזון אורגני - הארגון לחקלאות אורגנית וביולוגית

JAMA Internal Medicine | Original Investigation
Association of Frequency of Organic Food Consumption With Cancer Risk Findings From the NutriNet-Santé Prospective Cohort Study
Julia Baudry, PhD; Karen E. Assmann, PhD; Mathilde Touvier, PhD; Benjamin Allès, PhD;
Louise Seconda, MSc; Paule Latino-Martel, PhD; Khaled Ezzedine, MD, PhD; Pilar Galan, MD,
PhD; Serge Hercberg, MD, PhD; Denis Lairon, PhD; Emmanuelle Kesse-Guyot, PhD


עד היום, חשיפה לחומרי הדברה יוחסה בעיקר לעובדים בתפקידים ספציפיים: חקלאים, עובדי ריסוס בשטח, טייסי ריסוס, ועובדי מפעלים בתחום.
היום ברור שאין קשר לעיסוק, וחשיפה לחומרי הדברה סינתטיים היא תופעה רחבה, שעלולה להגביר את הסיכון למחלת הסרטן.
בשטח, טיעוני בריאות ואיכות הסביבה משמשים כמקדמי מכירות, וגורמים לשוק האורגני באירופה לגדול.
התקנים באורגני אוסרים שימוש בדשנים סינתטיים, חומרי הדברה ורכיבי הנדסה גנטית. כפועל יוצא, יהיו פחות שאריות חומרי הדברה בתוצרת אורגנית לעומת במזון קונבנציונאלי.

מחקרים מוכיחים: צרכו יותר מזון אורגני, והסיכון לחלות בסרטן ירד

בנתונים שנאספים בשנים האחרונות באירופה נמצא כי בתוצרת קונבנציונאלית, 44% מהדגימות מכילות שאריות חומרי הדברה.
במזון אורגני הנתון עומד על 6.5% בלבד, כיוון שאילו חריגות שאסורות לחומרי הדברה טבעיים (היחידים שמותרים לשימוש באורגני).
רעילות חומרי ההדברה הטבעיים נמוכה יותר מול החומרים הסינתטיים.
מכאן שבזכות החשיפה המופחתת לשאריות חומרי הדברה, לצרכני מזון אורגני יש סיכוי נמוך יותר לחלות בסרטן.

במחקר קודם, מצאו החוקרים קשר בין צריכה גבוהה וקבועה של מזון אורגני, לבין סיכון נמוך יותר לחלות בסרטן  מסוג NHL (לימפומה שאינה הודג'קין).

"SANTE NUTRINET" פרסם בחודש אוקטובר 2018 מחקר חדש שבדק את הקשר בין תזונה לבריאות.

המחקר שנערך בצרפת ממאי 2009 ועד לנובמבר 2016 השווה בין צרפתים בוגרים שצורכים מזון אורגני,
לעומת צרכנים שמעולם לא צרכו מזון אורגני.
המחקר הראה כי בקרב צרכני מזון אורגני יש ירידה של 25% בסיכון לחלות בסרטן, וכי קיים יחס הפוך בין הסיכון לחלות בסרטן לבין תדירות צריכת מזון אורגני.

לראשונה: קשר ברור בין חומרי הדברה לבין סרטן

סוגי הסרטן בהם נצפתה ירידה:

  • 86% ירידה בסיכוי לחלות ב-NHL (נון-הודג'קין)
  • 76% ירידה בסיכוי לחלות בסוגי לימפומה
  • 34% ירידה בסרטן שד של גיל הבלות

החוקרים העלו את ההשערה כי הירידה בסיכון לסרטן קשורה בחשיפה נמוכה יותר לחומרי ההדברה
במזון. אלה תוצאות מרשימות וזהו המחקר הראשון בקנה מידה כזה, המראה קשר ברור ליתרונות
בצריכת מזון אורגני.

צוות המחקר עקב אחרי 245,54 משתתפים, במשך למעלה מ-7 שנים, ובחן את השפעת המזון האורגני על
הסיכון לחלות בסרטן. מאגר הנתונים איפשר גם לבחון את השפעת רכיבים תזונתיים אחרים הקשורים בסגנון חיים.

המגבלות למחקר:

  • הנבדקים הם אלה שהצהירו על היות המזון שצרכו אורגני.
  • סוגי המזונות שנצרכו לא ידועים.

מאמרים נוספים בנושא מהשנים האחרונות

מאמר בריטי מ-2014 על הקשר בין צריכת מזון אורגני של נשים, לשיפור בבריאותן, וכן סיכון מופחת לחלות ב-NHL – נון-הודג'קין לימפומה.

Organic food consumption and the incidence of cancer in a large prospective study of
women in the United Kingdom.
Br J Cancer. 2014 Apr 29;110(9):2321-6. doi: 10.1038/bjc.2014.148. Epub 2014 Mar 27


מחקר בנורווגיה על השפעת מזון אורגני להורדת הסיכון למומים מולדים

Organic Food Consumption during Pregnancy and Hypospadias and Cryptorchidism at
Birth: The Norwegian Mother and Child Cohort Study (MoBa )
Journal List , Environ Health Perspect , v.124(3); 2016 Mar, PMC478698

דיווח של CNN: חשיפת אוכלוסיות לחומרי הדברה מורידה את הפוריות אצל נשים וגברים

Study ties pesticides in food to reduced fertility in women
By Jacqueline Howard, CNN- Updated 1734 GMT (0134 HKT) October 30, 2017

כתבה ב"Telegraph": בדיקת הקשר בין צריכת מזון אורגני לבין הכפלת ספירת זרע

Could switching to organic fruit and veg could double sperm count?
By Sarah Knapton, Science Editor, 12:00AM BST 31 Mar 2015

טוּב השדה – הארגון לחקלאות אורגנית, מאגד ומטפח עוסקים אורגניים, מוביל מקצועיות, מדיניות וצריכה, במטרה לקדם חקלאות ותעשייה אורגנית בישראל.

טוּב השדה ניולזטר

בניוזלטר שלנו תמצאו ידע מתחדש בנושאי החקלאות האורגנית, הזמנות לאירועים ועוד…

כיף שבחרת לשמור איתנו על קשר ולקבל עדכונים מעניינים בכל מה שקשור לעולם האורגני; מפגשים, סיורים, תכנים, מאמרים ופוסטים חדשים
דילוג לתוכן