שיטות עבודה מומלצות ברכש ציבורי אורגני: המקרה של דנמרק

מסמך זה סוקר את הטיעונים לשילוב אורגני ברכש ציבורי ומציג המלצות ונתונים שנלמדו בפרויקט הדני, כדוגמה עסקית מוצלחת עם מסקנות יעילות למדינות אחרות.

המעבר למזון אורגני במטבחים ציבוריים בדנמרק מקיף כיום את כל סוגי המוסדות הציבוריים, מבתי חולים, בתי אבות ועיריות, ועד למזנונים במשרדי ממשלה, בסיסים צבאיים ובתי כלא. מחקרים מלמדים שניתן לבצע הסבה מוצלחת לארוחות אורגניות, בריאות וידידותיות יותר לאקלים ללא עלויות תפעוליות גבוהות, בעזרת שילוב נכון של מדיניות, בניית יכולת בארגונים לא ממשלתיים למזון אורגני, שיתוף פעולה בשרשרת הערך ומעורבות פעילה של צוותי המטבחים. המודל הדני הוא דוגמה מצוינת ליחסי גומלין חיוביים בין מסגרות מדיניות ממשלתיות שאפתניות וביצועיות מחד, לבין גיוס של מגזר המזון, ומוצג במסמך לפניכם.

מאת: פול הולמבק IFOAM | תרגום טוב השדה

טוּב השדה – הארגון לחקלאות אורגנית, מאגד ומטפח עוסקים אורגניים, מוביל מקצועיות, מדיניות וצריכה, במטרה לקדם חקלאות ותעשייה אורגנית בישראל.

טוּב השדה ניולזטר

בניוזלטר שלנו תמצאו ידע מתחדש בנושאי החקלאות האורגנית, הזמנות לאירועים ועוד…

כיף שבחרת לשמור איתנו על קשר ולקבל עדכונים מעניינים בכל מה שקשור לעולם האורגני; מפגשים, סיורים, תכנים, מאמרים ופוסטים חדשים
דילוג לתוכן