כתב: ד"ר איציק שטרן, רופא וטרינר בטוב השדה – הארגון לחקלאות אורגנית בישראל, מאי 2024
בתצפית זו דגמנו ביצים מלולים אורגניים ולולי חופש במטרה להשוות את הרכב השומנים, אומגה 3 ו-6 וויטמינים A ו-E בשני סוגי הגידול. התצפית מראה יתרון תזונתי משמעותי בביצה האורגנית, בתנאי שהתרנגולת ניזונה מההרכב התזונתי המומלץ בממשק האורגני.
תצפית זו מדגישה את החשיבות ביציאת התרנגולות האורגניות למרעה, ובמציאת פתרון להגבלות של משרד החקלאות והשירותים הווטרינריים – הן בהיבט הרגולטורי והן בהיבט התקציבי.
בתמונות: לול אורגני, ד"ר איציק שטרן מרצה למשתתפי קורס "יסודות החקלאות האורגנית" על הלול האורגני