האם חקלאות אורגנית בעלת השפעה שלילית פחותה או תרומה חיובית גדולה יותר על הסביבה, לעומת חקלאות קונבנציונלית? מטה-אנליזה

החקלאות משפיעה על הסביבה מבחינות רבות; מגוון ביולוגי, צריכת אנרגיה, שטחים פתוחים, זיהום, צריכת משאבים פליטת גזי חממה ועוד. תוצאות עבודה זו מראות כי חקלאות אורגנית מועדפת בממוצע בכל המדדים – כלל הפרמטרים, פרמטרים בעלי השפעה שלילית על הסביבה, פרמטרים בעלי השפעה חיובית על הסביבה ופליטות גזי חממה. תוצאות אלה מראות כי יש תרומה סביבתית משמעותית ליישום של חקלאות אורגנית בקנה מידה רחב ביחד עם תרומה משמעותית להפחתת פליטות גזי חממה. עבודה זו תורמת לדיון המקצועי בנושא המעבר לחקלאות אורגנית כפעולה בעלת פוטנציאל משמעותי לסייע בשמירה על המגוון הביולוגי וכצעד משמעותי בהאטת קצב שינוי האקלים העולמי.

מאת: רון לרנר | בהנחיית לירון ישראלי וליאורה הרפז שאלתיאל, המכללה האקדמית תל-חי

טוּב השדה – הארגון לחקלאות אורגנית, מאגד ומטפח עוסקים אורגניים, מוביל מקצועיות, מדיניות וצריכה, במטרה לקדם חקלאות ותעשייה אורגנית בישראל.

טוּב השדה ניולזטר

בניוזלטר שלנו תמצאו ידע מתחדש בנושאי החקלאות האורגנית, הזמנות לאירועים ועוד…

כיף שבחרת לשמור איתנו על קשר ולקבל עדכונים מעניינים בכל מה שקשור לעולם האורגני; מפגשים, סיורים, תכנים, מאמרים ופוסטים חדשים
דילוג לתוכן