החקלאות משפיעה על הסביבה מבחינות רבות; מגוון ביולוגי, צריכת אנרגיה, שטחים פתוחים, זיהום, צריכת משאבים פליטת גזי חממה ועוד. תוצאות עבודה זו מראות כי חקלאות אורגנית מועדפת בממוצע בכל המדדים – כלל הפרמטרים, פרמטרים בעלי השפעה שלילית על הסביבה, פרמטרים בעלי השפעה חיובית על הסביבה ופליטות גזי חממה. תוצאות אלה מראות כי יש תרומה סביבתית משמעותית ליישום של חקלאות אורגנית בקנה מידה רחב ביחד עם תרומה משמעותית להפחתת פליטות גזי חממה. עבודה זו תורמת לדיון המקצועי בנושא המעבר לחקלאות אורגנית כפעולה בעלת פוטנציאל משמעותי לסייע בשמירה על המגוון הביולוגי וכצעד משמעותי בהאטת קצב שינוי האקלים העולמי.
מאת: רון לרנר | בהנחיית לירון ישראלי וליאורה הרפז שאלתיאל, המכללה האקדמית תל-חי